USA-bloggar värda att läsa

USA-bloggar kan handla om lite olika saker. Dels om svenskar som flyttat från Sverige till USA och om hur deras nya liv ter sig i det stora landet i väst. Det kan vara förundran över folket eller kulturen eller kanske maten och arbetsmarknaden. Men en USA-blogg kan också handla om vad som händer rent politiskt eller ekonomiskt borta i USA. Här kommer vi först och främst rikta in oss på den förstnämnda kategorin. Detta av anledningen att det inte finns så många bloggar i den senare kategorin.

USA är sällan som det land vi får uppfattningen om genom media. Kanske är det just därför det är så intressant att få en inblick i hur det är att verkligen leva där borta. Här har vi försökt välja USA-bloggar från olika delar av landet. Det är ju ett stort land och olikheterna mellan olika städer och stater är enorma.

Funderar du själv på att flytta till USA eller resa dit kanske du kan hitta en del tips och svar på dina frågor i dessa USA-bloggar. Eller använd dem bara som en verklighetsflykt.


Att bo i USA
Den här bloggen har man säkert redan funnit när man letat runt efter intressanta USA-bloggar att läsa men vi vill ändå ta upp den eftersom den är så otroligt bra och gedigen. Här har vi en svensk kvinna som bott i USA i massvis av år men trots detta upphör hennes funderingar om landet aldrig. Här får vi verkligen inblick i hur det är att leva ett helt ”vanligt” liv i detta stora land. Dessutom förser hon oss med information om green cards, politik, arbetsmarknaden och mycket mer. Bloggaren bor i Mount Shasta, Kalifornien.


Saltistjejen
Tjejen som skriver den här bloggen bor i New York med man och barn. Ingen glammig blogg utan mer en vardagsblogg om hur det är att leva där borta med möten människor emellan och kulturkrockar. Intressant.


Emilias au pair-blogg
Denna USA-blogg skrivs av en tjej som jobbar som au pair i Kalifornien och skiljer sig därför avsevärt från ovanstående bloggar. Här får man reda på hur det kan vara att jobba som au pair i USA. Många bilder och faktiskt en och annan video.


Linnéa i USA
Här är en tjej som gift sig med en amerikan och bor i Alabama. Det handlar mycket om äktenskapet och bröllopet. Det här är en trevlig blogg som uppdateras väldigt aktivt. Svarar aktivt på kommentarer. Kolla in.


USA      Tillbaka till Bloggtips