Trädgårdsbloggar - allt om trädgård och odling

Trädgårdsbloggar är väldigt vanliga och kanske är detta även ett av de ämnen som lämpar sig allra bäst för en blogg? Trädgården är ett projekt i ständig förändring och under oupphörlig uppbyggnad. Inte så konstigt att man vill dokumentera dess utveckling i en blogg. Det är inget fel med att vara lite skrytig i den här typen av blogg. Växter är till för att beundras och detta kan även fungera som stark inspiration för läsarna. En bra trädgårdsblogg måste nästan ha bilder. Trädgårdar, ja, blommor, växter och grönsaker är vackra! Vi vill förstås se dem när vi går in på bloggen. Är bloggarens grönsaker större och saftigare än mina? Hur gjorde vederbörande för att få det resultat denne fick?


Trädgårdsbloggen har blivit ett sätt att besöka varandras trädgårdar oavsett hur långt bort från varandra de ligger. Titta in hos några av våra favoriter:


Tyras potager
Den här bloggaren odlar både saker som är goda att äta och vackra att titta på och skriver om det med glädje. Massor av fantastiska bilder, det känns som om hon bryr sig om bloggen lika mycket som hon bryr sig om trädgården. På bloggen finns även en karta som talar om vilka planer som finns med trädgården.


Åsas trädgård
Den här bloggaren har fattat vitsen med att ha massor av andra trädgårdsbloggares rss-flöden i sin bloggroll med tillhörande bilder. Härifrån kan du alltså besöka massor av andra trädgårdsbloggar. Bilder som borde få pris för sin snygghet.


Blomsterverkstad
Här får ni korta dokumentationer av trädgårdgårdsarbetet, tips och färgsprakande bilder. Inte konstigt om man blir sugen på en egen välskött trädgård när man ser allt det här.


Mias hem
En mycket personlig och trevligt skriven blogg av en tjej som bor en bit utanför Stockholm och har en egen trädgård. Massa bilder såklart och tips om pyssel och bak.


Tankar från trädgårdsmästaren
Den här trädgårdsbloggen är skriven av en trädgårdsmästare. Den är lite bredare och handlar om natur och växter i största allmänhet träd, svampar och trädgårdsprydnader. Många och vackra bilder. Tips om tidningar och böcker.


Trädgård      Tillbaka till Bloggtips