Sök bloggar - vi visar dig hur

Vi hoppas naturligtvis att du ska hitta bloggar som du gillar här på Bloggtips. Men när du har tittat klart här hos oss kanske du blir sugen på att söka efter ännu fler bloggar.

Det finns massor av olika sätt att söka bloggar. Här tänkte vi ge lite tips på var du kan hitta bloggar på egen hand.

Ett av de allra bästa sätten att hitta bra bloggar inom ett visst ämne är att gå till en blogg och titta i dennes ”blogroll” eller lista över länkar till andra bloggar. Inte sällan har författaren listat ett gäng andra bra bloggar i samma kategori. En del lägger upp fruktansvärt många länkar, så många att det räcker flera dagar framåt för den hungrige läsaren.

Men ett annat sätt att söka bloggar är att gå till Googles sökverktyg för bloggar. Skriv bara in ett ämne i sökrutan och sökresultaten kommer automatiskt att bara innehålla bloggar. Smart va?

En annan sajt där du kan söka efter bloggar direkt på sidan genom att klicka på olika kategorier är Toppblogg. Till vänster finns en praktiskt meny där det bara är att klicka på det ämne du vill läsa om. De mest populära bloggarna hamnar högst upp och vi kan inte garantera att de populäraste bloggarna är de bästa eller säga hur trogna bloggarna är till sina ämnen.

Hitta bloggen är ett sökverktyg för bloggar. Här kan du söka på kategorier, personer och företag genom att skriva in dina sökord i rutan. Dock kommer bara bloggar som anslutit sig till Hitta bloggen att dyka upp.

Slutligen, om du vill söka efter bloggar som nyligen har blivit uppdaterade så finns det en hel drös pingtjänster där ute. Dessa listar de senast uppdaterade bloggarna som blivit pingade. Nyligen.se är kanske en av de största sådana här sajterna och här kan du se länkar till de senast uppdaterade bloggarna. Nackdelen är att dessa länkar inte ger någon vidare information om vad det nya inlägget eller själva bloggen handlar om och lockar inte till klick. Vissa länkar är highlightade. Orättvist?
En annan liknande sida är Nybloggat.se. Här får man med hjälp av rss-feed läsa en mening eller två från inlägget vilket gör att man som läsare blir nyfiken och som bloggare faktiskt på det här sättet kan få några nya läsare.      Tillbaka till Bloggtips