SEO bloggar om sökmotoroptimering och Google

För er som inte vet det så står SEO för Search Engine Optimization som betyder sökmotoroptimering.

Det är populärt bland sökmotoroptimerare att ha ett helt gäng bloggar, men hur många skriver egentligen en blogg som handlar om SEO? Det händer mycket nytt i SEO-världen och det vill man såklart att SEO-bloggen ska ta upp. Google (som ju är den största sökmotorn) ändrar ständigt sina algoritmer och det här kan vara knepigt, speciellt för nybörjaren, att förstå sig på.


Förutom det så är det alltid trevligt med tips och tankar kring ämnet. Lite skvaller är också kul! För det finns faktiskt skvaller även i SEO-världen. Som kinesiska Googles censur t.ex. Eller olika företag som gjort bort sig. Eller någon yngling som blivit miljonär på ett fånigt domännamn. Nördigt skvaller, men ack så välkommet.


Det finns som sagt inte jättemånga SEO-bloggar. Man undrar om kanske dessa filurer inte vill dela med sig av sina kunskaper och trick, om det är där skon klämmer? På engelska finns det däremot en hel drös bloggar om detta ämne och många av dem är väldigt bra.


Nikke Index
”Allt om Google” skulle man kunna kalla den här bloggen om man ville. Den tar upp det senaste som händer med allas vår favoritsökmotor(?) och uppmanar oss att googla på både det ena och det andra för att t.ex. kolla något sökresultat. En bra SEO-blogg som man kan kika in på lite då och då. Den är inte bara nyttig utan även underhållande.


Matt Cutts: Gadgets, Google and SEO
Mesta SEO-bloggen av alla. Såklart. Snubben jobbar ju på Google (duh). Kanske lite konstigt av oss att ta upp den här men vi utgår ifrån att folk som letar efter SEO-bloggar fortfarande försöker lära sig SEO och att om de är nybörjare inte känner till att Google-killen har en blogg. Som ni förstår är det här varken en kritisk eller objektiv SEO-blogg, men det väntar man sig väl inte heller.


Relevansanalys
En väldigt underskattad SEO-blogg. Tar upp bra, intressanta och matnyttiga grejer men uppdaterar kanske lite väl sällan.


SEO      Tillbaka till Bloggtips