Rockbloggar - bloggar om rock och hårdrock

Rockbloggar eller musikbloggar som specifikt inriktat sig på olika sorters rock är någonting som är mer eftertraktat än vad man tror. Kanske för att rock är ett lite smalare ämne som ligger dess anhängare extra varmt om hjärtat? Som rockälskare är man hungrig efter att upptäcka nya band och läsa nyheter om vad som försiggår i denna speciella värld.

Vad kännetecknar en bra rockblogg? Vi tycker i alla fall att den kan få vara lite smal, det gör ingenting, bara den inte stänger ut de flesta som besöker bloggen bara för att alltför mycket förförståelse krävs. Tips på ny musik är alltid kul och kanske lite skvaller om olika rockstjärnor. Eller tips på gammal musik för den delen, att upptäcka eller återupptäcka gamla låtar och kanske även underskattade band kan göra en hel dag. Vad gör man när läst klart dagens uppdateringar på Blabbermouth? Går in på någon av följande bloggar kanske?


Metalyze
En blogg om metal. Ja, kanske inte så mycket metal som livsstil utan snarare recensioner av nya album och snack om gamla rävar till hårdrockare och gamla godingar till skivor. Ganska varierande nyheter från rockvärlden. Ambitiöst.


Demonia
En hårdrocksflicka som har många coola bilder på sin blogg. Här kan man läsa mycket om metalfestandeoch festivalbilder vilket sätter den här rockbloggen i en någon annan kategori än t.ex. ovanstående. Det här personliga är mycket uppskattat, särskilt i en blogg som denna eftersom det inte finns så många metalbloggar där ute. Bra och egna bilder.


Gubbrock
Den här rockbloggen är till för er som vill läsa om någonting lite gubbigare än ovanstående bloggar. Här skrivs det om lite äldre rockband, men även nyare skivor recenseras och det filosoferas över rockens fenomen och företeelser. Trevlig ton.


Rock      Tillbaka till Bloggtips