Resebloggar - resor hit och dit

Resebloggar är knepiga. För man kan ju knappast vara på resa jämt (eller, det kan man faktiskt även om det är ovanligt, se nedan). Och när man kommer hem, vad ska man då skriva om? Läsare som hittat bloggen medan man bloggat om resor kanske inte alls tycker om att läsa om bloggarens nya strumpor som han eller hon precis införskaffat när vardagslunket är tillbaka.

Resebloggar blir som allra bäst om de alltid handlar om resor och det är som sagt väldigt få förunnat att resa så pass mycket att det blir värt att ha en blogg. Men vi har faktiskt lyckats hitta några bloggar där man reser flitigt och där det finns mycket text att spotta ur sig och ofta. Dröm er bort via dessa reseskildringar, njut av bilderna, inspireras och bli tipsad. Förhoppningsvis kan läsandet av dessa bloggar bli lite av en resa i sig.


Thailandsresor
En guide för dig som ska göra dina första Thailandsresor och inte vet vart du ska åka. Här går framför allt Thailands övärld igenom och du får reda på vad det finns att göra på de olika resmålen, hur man tar sig dit samt stränder och sevärdheter.


Lost cyclist
Kanske den mest fantastiska resebloggen av alla men inte den mest lästa. Den skrivs av en kille som ständigt åker på nya resor jorden runt på cykel. Ja, ni hörde rätt: på cykel! Tror ni han har mycket att berätta? Kika in.


Nils Johansson på äventyr i världen
En ung kille som reser väldigt mycket och bloggar om det. Följ hans resor och titta på bilderna samt läs snacket emellan resorna.


Globber
Det här är Globber, ett sorts community där man kan ta med sig grodan Globber ut i världen och blogga. Inläggen skrivs således av massor av olika skribenter och det gör att den ständigt hålls igång och förblir intressant som reseblogg. Som ni förstår är inläggen, bilderna och resmålen av väldigt varierande karaktär. Rolig idé!


Krister i Beijing
En del bloggar där bloggaren flyttat utomlands kallas också för resebloggar vilket kanske inte är helt rätt definition. Men det är ändå intressant och att bo utomlands en tid kan faktiskt kännas som en enda lång resa. Den här bloggen är skriven av en svensk som bor i Beijing.


Sand mellan tårna
Precis som ovan skrivs den här bloggen av en svensk familj som flyttat till Turkiet. Känns väldigt mycket som en reseblogg och Turkiet är ju minst sagt ett populärt resmål.


Resor      Tillbaka till Bloggtips