Politiska bloggar - bloggar om politik

Vad bör bra politiska bloggar innehålla? Ska de vara politiskt obundna och rapporterande eller bör de vara skriven av någon som har en väldigt stark politisk åsikt som du antingen sympatiserar med eller blir rasande över? Ja, det är frågan. Därför har vi här samlat lite olika politiska bloggar inom olika kategorier.

En bra politisk blogg ska vara intressant att läsa och kanske tänka större än bara till den enskilda människan. Vi vill läsa tankar om politik och de får gärna vara extrema eller åtminstone ska det kännas som om bloggaren är orädd och vågar stå för sina åsikter. Man behöver inte sympatisera med vad denne tycker, det är inte alltid det viktigaste. Ibland kan andra människors åsikter reta gallfeber på oss och det kan vara väldigt underhållande, motsägelsefullt nog.


Johan Ingerö på Neo
En ganska vågad blogg som är underhållande att läsa. Skribenten Johan Ingerö (tidigare aktiv folkpartist) är ganska vågad och underhållande att läsa. Det här är någon som tänker väldigt mycket och har åsikter om det mesta som händer i både inrikes och utrikes politik (högerpolitisk och liberal). Han ger alltid sin lilla twist på saker och ting och lindar inte in det. Här är det rakt på sak som gäller. Gilla eller hata.


Tänkvärt! Eller inte?
Det här är en blogg av en vänsterpartist som inte är rädd att skriva ut slagorden ”Frihet, jämlikhet och solidaritet” som stor överskrift på bloggen samt bilder på Che Guevara. Här hymlas det inte med var man står och det här kanske är motsatsen till ovanstående blogg?


Radikalen
Den här bloggen kallar sig partipolitiskt obunden vilket såklart kan vara svårt att leva upp till, men titta in och se om du tycker att det stämmer. Här rapporteras det och tas upp ämnen gällande det mesta inom politik, även utrikes sådan. Intressant.


Gothbarbie
En väldigt liberal blogg skriven av en transexuell bloggare som har rätt så extrema åsikter. Mycket om män och kvinnor och vad man ”får” och inte får tycka.


Politisk      Tillbaka till Bloggtips