Matbloggar med bra recept på god mat


Vad kännetecknar en grymt bra matblogg egentligen? Att man ska bli hungrig av att läsa den kanske. Att den ska vara uppdaterad redan när man kommer hem från jobbet och undrar vad man ska laga till middag. För det är inte lätt att ha fantasi vad gäller mat varje dag. Då är det bra med någon därute i bloggdjungeln som tipsar en likt en god, gammal vän.

En matblogg får gärna innehålla bilder och recepten ska helst vara personliga. De måste inte alltid vara påhittade av bloggaren själv (även om det kanske är det trevligaste) men de bör nog vara testade av denne, annars är det inte så stor vits.

Matbloggar är populära så det gäller att göra någonting lite originellt för att synas. Här har vi försökt samla några olika matbloggar som skiljer sig åt avsevärt för att det ska bli så stor variation som möjligt och för att man ska kunna hitta sin egen, personliga favorit.


Tre tjejer i köket
Här har ni en jättetrevlig matblogg som är ganska välbesökt (med rätta). Väldigt snygga bilder också, en del av dem skulle lätt kunna passa i en matlagningsbok. Bloggen skrivs av tre tjejer så det blir lite variation i inläggen.


Katjas mat
Stilren och snygg blogg med fina bilder på mat. Det skrivs om mat i allmänhet men bjuds också på många recept som ofta är väldigt spännande och lite annorlunda. Även prat om choklad och efterrätter.


Pyttes matblogg
Det här är en pigg och rolig matblogg som man blir glad av att läsa. Bloggaren kallar sig Pytte som skriver att hon har en förkärlek för det ”enkelt piffiga” och det tycker vi sammanfattar denna blogg ganska bra.


Kinnas blogg
Här finns recept såklart men också diskussioner om mat i största allmänhet (t.ex. svampplockning) och länkning till andra sidor där intressanta ämnen tas upp). Trevlig matblogg vi rekommenderar.


Elsies Päron
Sylta, safta och baka själv är familjen Johanssons filosofi. Recept på bröd, efterrätter, mat som passar barn och vegetariskt. En matblogg som uppdateras väldigt flitigt.


Fuel for life matblogg
Denna matblogg skrivs av en dietist som jobbar som GymMix-instruktör. Här får du tips på hur du kan laga näringsrik mat snabbt och till en billig penning. Bloggen ger dig inte bara recept utan diskuterar också träning och näring.


Mat      Tillbaka till Bloggtips