Bloggar om inredning - våra favoriter

Vad kännetecknar egentligen en bra blogg om inredning? Ska den inspirera och ge tips som vanliga dödliga kan använda sig av eller ska den visa bilder på hem som de flesta aldrig någonsin kommer att kunna ha råd att bo i? Svaret är kanske att det är en smaksak och att det ena inte utesluter det andra. En sak är i alla fall ett måste: Bilder! Utan bilder blir en inredningsblogg ganska meningslös. För just i det här fallet säger en bild mer än tusen ord och det är just bilderna vi ser som inspirerande. En del av oss kanske inte ens läser själva bloggen utan nöjer oss med att titta på bilderna?

Just inredningsbloggar är någonting som är väldigt populärt i bloggvärlden. Många har inredning som ett stort intresse bland andra intressen. Trots allt är väl inredning inte någonting man direkt kommer ifrån? Att ha det fult och stökigt är också ett statement. Så därför hinns det med att lägga upp bilder på bloggen på sitt hem, som man pyntar och fixar med ändå, mitt bland alla vardagsbestyr. De bästa bloggarna om inredning just nu som vi tycker behöver lyftas fram är:


Chez Larsson
En mycket ambitiös blogg med ett tydligt tema (inredning såklart!). Den har funnits ett par år och familjens hem har varit med som reportage i tidningen Allt i Hemmet. Snygga bilder och mycket inspiration för hemmafixaren och pysslaren då ett stort intresse hos bloggaren är DIY (do it yourself). Observera att den här bloggen är på engelska vilket egentligen går emot våra regler men vi gör ett undantag eftersom den är så bra och trots allt verkar vara skriven av en som bor i Sverige.


Helena Aros blogg
Ja ja ja. Vi vet att detta är en blogg av en inredningsjournalist som jobbar för Aftonbladet. Men den är så pass bra att den ändå förtjänar en länk här på bloggtips. Här tipsas det om hur man gör för att få mer plats i sitt hem och om prylar man kan köpa även gamla, begagnade. Tipsen är till för alla och det är just det som gör bloggen så bra och användbar.


Annas blogg
Kul, intressanta och lite speciella bilder från inredningsvärlden. Inte alltid det mest polerade inom inredning tas upp men väl saker med lite twist. Det är det som gör denna blogg trevlig att läsa och titta in på då och då.


Pink Friday
Här på Pink Fridays blogg får man tips både om inredning och pyssel. Det är inte bara bilder på möbler och prylar för hemmet utan även på mjukdjur och någon enstaka klädtrasa. Samt bygge av växthus. Allting följer en speciell, genomgående stil. Gullig? Trendig? Vi vet inte, men bloggaren själv kallar den färgstark och det stämmer nog väl.


Inredning      Tillbaka till Bloggtips