Bra bloggar

Det här är en hemsida som tipsar om bra bloggar. För att se vilka bloggar vi gillar, gå till förstasidan här på bloggtips. Bra bloggar är det man är ute efter, eller hur? Vem vill läsa en blogg om den inte är bra? De flesta som bloggar idag tycker att deras blogg är väldigt bra och kanske har de rätt, men vi vill ändå lyfta fram några av de egenskaper som vi tycker kännetecknar en bra blogg.

Först och främst, uppdateringar. Någon klok person sa en gång att uppdaterar man inte sin blogg minst en gång om dagen så kan man lika gärna strunta i att ha en blogg. Nu behöver man inte följa detta slaviskt men den initiala tanken med bloggar var att de skulle uppdateras ofta. Det finns risk för att man tappar läsare om dessa går in på ens blogg och sedan inte hittar något nytt material. Försök därför att uppdatera regelbundet och gör inte dina läsare besvikna. En blogg som uppdateras en gång i månaden kommer aldrig att bli särskilt populär.

En annan sak som ofta gör en blogg bra är om den riktar in sig på ett särskilt ämne. Detta behöver inte alltid vara fallet men vi tycker i alla fall det är en stor fördel om bloggen har ett tydligt ämne som den kretsar runt. Då kan folk som är intresserade av samma sak som bloggaren läsa om sitt intresse och veta vad de får när de går in på bloggen. Självklart finns det de som kan skriva riktigt intressant om sitt vardagsliv och som blandar teman friskt men det kan ofta tendera att bli lite hafsigt.Bloggens upplägg och design

Bra bloggar behöver absolut inte vara skrivna av ett språkgeni eller en blivande författare, nej, lite talspråkligt skrivsätt kan till och med vara charmigt och göra bloggen mer läsvärd. Men det är helt klart en fördel om bloggaren skriver något sånär sammanhängande och inte missbrukar språk- och skrivregler alltför mycket. Det ska vara lätt att läsa.

Saker som typsnitt, färger och design kan vara viktigt. Det är alltid trevligt att komma in på en snygg blogg. Men det allra viktigaste är kanske att layouten är överskådlig och lätt att förstå. Att bilder och text går snabbt att ladda är också en stor fördel. Andra saker som gör en blogg bra är relevanta menyer, t.ex. arkiv, kategorier för ämnen på inlägg, lagom långa inlägg och bra länkar till andra bloggar och sidor.      Tillbaka till Bloggtips